Ingeni.ch uses cookies. By continuing to browse it, you agree to their use. Find out more about cookies
2009 - 2010

Farm in Landecy

Stage
Completed
Location
La Croix de Rozon, Landecy, Genève
©Charles Pictet
Contractor
Confidential

Architect
Charles Pictet Architecte

Award of contract
Private appointment

©Thomas Jantscher
The project

The conversion of this barn into an artist's studio proposes the insertion of a new wooden slab separating the ground floor from the creative space on the floor. With only 90 kg / m2, the new girder floor crosses the entire space over a length of 15 m. Its structure is made up of four thin main beams with a height of 120 cm, a secondary system and covered with wooden plates.

©INGENI
The project

The latter participate in the rigidity of the whole thanks to its solidarity system. Upstairs, the framework has been renovated according to an old-fashioned method, always respecting the existing building.

 

Award DRA 3/2014

Special prize ARC Award 2014

©Thomas Jantscher
Dimensions
1'350 m3

Cost
Confidential
©INGENI
©Charles Pictet
©Thomas Jantscher