Ingeni.ch uses cookies. By continuing to browse it, you agree to their use. Find out more about cookies
2017 - 2018

Rudolf Steiner School - addition of one storey

Stage
Completed
Location
Confignon, Geneva
©Matthieu Gafsou
Contractor
Rudolf Steiner School

Architect
localarchitecture

Award of contract
Private appointment

©Matthieu Gafsou
The project

In order to meet the school’s growing need for new spaces, the original building designed by the architect Jean-Jacques Tchumi in the ‘80s is extended with an additional floor. Within its faceted geometry, the extension is respectful with the original architectural intentions and it defines seven new classrooms.

©INGENI
The project

The load-bearing structure consists of primary walls and a roof shell structure made up of cross-laminated and glulam timber. All structural timber is exposed, thus defining the materiality of the spaces. The classrooms are accessible from the exterior side through a reinforced concrete corridor having a polygonal layout and resting on the existing frame.

©Matthieu Gafsou
Dimensions
2'600 m3

Cost
2.5 M.
©INGENI
©INGENI